Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Spaubeek

  Het college van Gemeente Beek heeft in juli 2019 de opdracht voor de bouw van de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek gegund aan Bouwbedrijven Jongen B.V. Architectenzaak heeft het ontwerp voor de BMV opgesteld. De BMV zal eind 2020 gerealiseerd zijn aan de Musschenberg te Spaubeek. Onderdeel van de opdracht is de sloop van de huidige panden van de toekomstige gebruikers, terreininrichting, onderhoud voor 15 jaar en het gezamenlijk ontwikkelen van een definitief ontwerp.

  De markt verandert voortdurend en middels deze nieuwe voorziening richt Spaubeek zich op de toekomst in een tijd van snelle veranderingen. Passend bij een visie gericht op de toekomst is het een onderhoudsarm en volledig energieneutraal gebouw. Met bijna 3.000m² BVO is het een compact gebouw, om materiaalbelasting te reduceren en gerichter invulling te kunnen geven aan een energieneutraal gebouw. Door een gescheiden draagstructuur en inbouw kan het gebouw eenvoudig aangepast worden tijdens de looptijd en een flexibel interieur zorgt voor een toekomstbestendige BMV.

  Bijzonder aan de BMV is dat meer dan 25 partijen gebruik gaan maken van de faciliteiten. De BMV wordt het nieuwe thuis voor een integraal kindcentrum, verenigingen, sportaccommodatie, multifunctioneel centrum, gezondheidscentrum, horeca en overige voorzieningen. Een centrum waar jong en oud terecht kan voor dagelijkse activiteiten, die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en vitaliteit in Spaubeek. De basis is een multifunctioneel centrum, waar gebruikers gaan samenwerken maar ook ruimtes delen en slim gebruik maken van indelingen en gebruikstijden. De BMV draagt eraan bij dat elke organisatie ‘samen beter presteert dan alleen’.

  Situatie BMV Spaubeek - Beeldmateriaal: Architectenzaak

  aangemaakt: 11-07-2019
  afbeelding van Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Spaubeek
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.