Het Swettehûs - een circulair icoon in Leeuwarden

  De bouwsector is in transitie van lineair naar circulair bouwen. OPPS zet zich volop in om een bijdrage te leveren aan deze fascinerende en noodzakelijke verandering. Eén van de projecten waarin onze ambitie om circulariteit te stimuleren tot uiting komt, is het Swettehûs in Leeuwarden.

  De Provincie Fryslân heeft het initiatief genomen om een centraal provinciaal brugbedieningscentrum en een nieuw steunpunt voor Provinciale Waterstaat te realiseren aan de westkant van Leeuwarden, het Swettehûs. De provincie wil met het Swettehûs een circulair icoon ontwikkelen, waarin circulariteit en esthetiek hand in hand gaan. Hiervoor zijn 5 ambitie speerpunten geformuleerd, te weten:

  • Een energieke en gezonde werkomgeving
  • Gerealiseerd met 100% circulaire grondstoffen
  • Flexibel en adaptief
  • Zelfvoorzienend met een lokaal collectief energiesysteem
  • Gebruik maken van de waterrijke omgeving

  In samenwerking met draaijer+partners heeft OPPS de Provincie Fryslân begeleid bij de Europese niet-openbare aanbesteding van dit circulaire icoon. Met deze succesvolle aanbesteding heeft de provincie in het consortium van Bouwgroep Dijkstra-Draisma en GEAR-architecten haar ideale contractpartner gevonden, die de ambitie voor circulariteit van de provincie en haar adviseurs deelt en behartigt. Wij zijn erg enthousiast om een bijdrage te leveren aan dit toffe, innovatieve project.

  Het Swettehûs

  aangemaakt: 09-07-2019
  afbeelding van Het Swettehûs - een circulair icoon in Leeuwarden
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.