(B)LEND” is door naar de inschrijvingsfase van ’t Centrum

  Circulair bouwen staat in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. Om deze duurzame manier van bouwen van de grond krijgen startte Kamp C in 2018 de aanbesteding voor de realisatie van ’t centrum; het eerste circulaire gebouw van België.

  Uit maar liefst zeven consortia, bestaande uit een 50-tal bedrijven, selecteerde (B)LEND zich voor de inschrijvingsfase. Aangezien het consortium bestaat uit een unieke samensmelting van BeLgische En NeDerlandse bedrijven hanteren wij de naam ‘(B)LEND’. Het is een referentie naar de samenstelling van het consortium en ons uitgangspunt dat alle grondstoffen slechts geleend zijn van de aarde.

  In de volgende stap, de dialoog- en gunningsfase, gaan we in dialoog met de aanbestedende dienst ‘Kamp C’. Het beloofd een innovatief proces te worden waarin we toewerken naar het eerste circulaire gebouw van België. Door een brede kijk op circulair bouwen te geven en zelf het eerste circulaire gebouw neer te zetten, wil Kamp C die innovatieve en duurzame manier van bouwen in Vlaanderen van de grond krijgen. Het pilootproject rond ‘t Centrum zal inzichten geven in de obstakels en de oplossingen en zo de broodnodige circulaire transitie in de bouwsector versnellen. Het consortium bestaat uit de volgende partijen:

  • Willemen Construct NV
  • W-Care NV
  • Studiebureau R. Boydens NV
  • IDEAL & Co Explore
  • U/Define Architects
  • ReUseMaterials B.V.
  • LKSVDD Architecten B.V.
  • OPPS B.V.

  Het consortium is verenigd onder ‘SPV Kamp(C)irculair’.

  aangemaakt: 06-05-2019
  afbeelding van (B)LEND” is door naar de inschrijvingsfase van ’t Centrum
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.