SteenGoed Challenge: Breng samen leven in leegstand!

  Met het programma “SteenGoed Benutten” werkt onze partner ‘de nieuwe draai’, samen met de provincie Gelderland, aan het verminderen van (dreigende) leegstand in dorpen en steden. Middels de SteenGoed Challenge wordt er voor De Eendracht in Hoorn, het Juvenaat in Zevenaar en Fliegerhorst te Teuge gezocht naar creatieve oplossingen, innovaties en goede businesscases.

  Heb je een initiatief, wil je de locatie zien en de eigenaar ontmoeten, meld je dan aan voor de open avonden op 4, 5 en 7 juni.

  Uitgewerkte initiatieven kunnen nog tot 2 juli worden ingeleverd!

  Het Juvenaat in Zevenaar

  Het Juvenaat is een voormalig klooster en ligt op een schitterende plek als entree in het dorp Zevenaar. Voor een deel is dit gebouw (tijdelijk) in gebruik, maar een groot deel staat leeg. Baston Wonen is eigenaar van het complex. Deze woningcorporatie is met de gemeente op zoek naar een nieuwe economisch rendabele invulling met behoud van de monumentale waarde van het pand? Wie kan Baston helpen aan ideeën en oplossingen in de bestaande gebouwen en op het aangrenzende terrein? Kom naar de Open Avond op maandag 4 juni van 17.00 uur tot 20.00 uur.

  Aanmelden kan via www.steengoedbenutten.nl

  De Eendracht in Hoorn

  Het voormalige coöperatie gebouw doet nu dienst als opslag, maar verdient een nieuwe invulling. Het heeft grote potentie voor een mooie bestemming. Deze locatie aan het Apeldoorns kanaal leent zich onder andere voor recreatieve functies. De eigenaar, gemeente en provincie staan open voor jouw ideeën. Heb jij een idee, een concreet concept of invulling die hier zou passen? Kom naar de Open Avond op dinsdag 5 juni van 17.00 tot 20.00 uur.

  Aanmelden kan via www.steengoedbenutten.nl

  De Fliegerhorst in Teuge Fliegerhorst Teuge is een uniek terrein met meerdere grote gebouwen en veel buitenruimte, net buiten de bebouwde kom. Het bunkercomplex is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd. De bunkers zijn als boerderijen vermomd. Ook in de jaren daarna heeft het complex al diverse invullingen gehad. De eigenaar, de bewoners en de gemeente hebben nu behoefte aan een duidelijk toekomstperspectief waarbij een nieuwe invulling en het herstel van de gebouwen de uitdaging is. Wil je hieraan bijdragen? Kom naar de open avond op donderdag 7 juni van 17.00 tot 20.00 uur

  Aanmelden kan via www.steengoedbenutten.nl

  Meer over “De SteenGoed Challenge”  De SteenGoed Challenge is een initiatief van de provincie Gelderland. Van februari tot april dit jaar is gezocht naar beeldbepalende leegstaande panden in Gelderland. Uit de 45 aanmeldingen heeft de jury Het Juvenaat, De Eendracht en De Fliegerhorst als spotlightlocaties gekozen.

  Ideeën voor een nieuwe invulling kunnen tot 2 juli worden aangemeld. De top 5 aan beste ideeën per locatie krijgt de kans om zijn of haar idee aan de jury te pitchen. Per locatie kiest de jury het beste idee. De eigenaar van de locatie gaat met degene die het idee heeft ingebracht aan de slag met de daadwerkelijke realisatie van het idee. Als prijs stelt de provincie Gelderland een coach beschikbaar die de eigenaar en degene met het idee helpt bij de realisatie.

  Photo by Hermes Rivera on Unsplash

  aangemaakt: 01-06-2018
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.