Verkiezing: de meest leefbare ggz-omgeving

  De fysieke omgeving heeft invloed op het welzijn van mensen, daar is steeds meer bewijs voor. Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is dus enorm belangrijk, maar wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Hoe ziet een healing environment in de ggz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden? En welke gevolgen heeft dat voor ggz-gebouwen?

  Op die vragen gaat onze partner Stichting de nieuwe draai, samen met ggzNederland, RIBW Alliantie, LOC Zeggenschap in zorg en Aedes-Actiz, de komende periode een antwoord zoeken.

  “Gelukkig is de ggz steeds meer doordrongen van het belang van de fysieke omgeving in de zorg en wat een omgeving doet met het welzijn van mensen. We willen de ideeën, plannen en ambities van ggz-instellingen op dit gebied verzamelen en een podium geven – ter inspiratie, om van te leren en om in de praktijk te brengen.” - de nieuwe draai

  In de campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving’ worden de komende periode ‘best practices’ verzameld en wordt de opgedane kennis gedeeld met aangesloten partijen. De Nederlandse GGZ-instellingen wordt gevraagd om hun plannen - om de woon- en/of behandelomgeving van clienten te verbeteren - te delen.

  De plannen worden vervolgens beoordeeld aan de hand van drie thema’s: Gezond, Sociaal en Duurzaamheid. De vijf ggz-instellingen met de beste plannen, ideeën en ambities krijgen een bezoek van het expertpanel. Hierin wordt aandacht gegeven aan hoe de locatie er nu uitziet, wat de plannen en ambities zijn en in hoeverre die al zijn uitgewerkt of geconcretiseerd. De beste ambities worden beloond!

  Lees hier meer over de verkiezing ‘de meest leefbare ggz-omgeving’ en doe mee!

  aangemaakt: 28-11-2017
  afbeelding van Verkiezing: de meest leefbare ggz-omgeving
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.