Westluidense poort wordt zichtbaar

  Naast alle sloopwerkzaamheden om de bouw van de Westluidense Poort mogelijk te maken, wordt er ook iets zichtbaar van het project. Wethouder Marcel Melissen onthulde eind januari een aantal kleurrijke doeken die de hekken rondom de bouwwerkzaamheden sieren. De doeken zijn op verzoek van de gemeente in samenspraak met VolkerWessels speciaal gemaakt door Tielse kunstenares Guusje Kaayk en laten zien wat er zich in de toekomst binnen de muren van het nieuwe cultuurgebouw gaat afspelen. Inmiddels heeft de Raad van State de beroepschriften behandeld die waren ingediend tegen het Wijzigingsplan Westluidense Poort. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om de parkeergarage, het cultuurcluster, de woningen en de bioscoop te bouwen. Uitspraak volgt over 6 weken. De Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft eerder vorig jaar de twee verzoeken om een voorlopige voorziening om het wijzigingsplan te schorsen, afgewezen. Ook een kort geding om de werkzaamheden in de bouwkuip stil te leggen is op 8 januari jl. door de Rechtbank afgewezen. Tenslotte heeft het college van burgemeester en wethouders het bezwaarschrift, dat was ingediend tegen de afgifte van een omgevingsvergunning voor de bouw van de parkeergarage en het cultuurcluster, ongegrond verklaard.

  Overzicht kleurrijke doeken door Guusje Kaayk voor Westluidense Poort, Gemeente Tiel

  aangemaakt: 17-02-2015
  afbeelding van Westluidense poort wordt zichtbaar
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.