Nieuwbouw PPS provinciehuis Gelderland gegund

  De provincie Gelderland heeft de nieuwbouw voor haar provinciehuis aan de Rijnkade in Arnhem gegund aan het consortium In Domu Nova (o.l.v. VolkerWessels). Voor het PPS project (40 mio €) is een DBfMO contract afgesloten, waarin bv schoonmaak en onderhoud voor 20 jaar zijn vastgelegd. De bouw start dit jaar en zal eind 2016, begin 2017 gereed zijn. In Domu Nova was de enige overgebleven kandidaat nadat twee andere gegadigden zich eerder terugtrokken uit de aanbestedingsprocedure. De provincie zal straks in twee kantoren gehuisvest worden, waar dat er nu nog vijf zijn. Bijzonder aan het project is dat het gebouw grotendeels opgebouwd wordt uit gerecyclede materialen. Daarnaast wordt in de nieuwbouw zoveel mogelijk gedaan om het energieverbruik terug te dringen.

  Opps begeleidde de aanbesteding en zal ook tijdens de realisatie betrokken blijven bij het project.

  aangemaakt: 16-01-2015
  afbeelding van Nieuwbouw PPS provinciehuis Gelderland gegund
  • © 2022 OPPS
  • All rights reserved.